29e 4MIJL van Groningen

Na een lange voorbereiding is het a.s. zondag 11 oktober dan zover, de 29e editie van de 4Mijl van Groningen. Dit jaar loop ik de 6,437 km, vanuit het centrum van Haren naar de vismarkt in Groningen, samen met mijn dochter Marleen.
Elk jaar is er een goed doel gekoppeld aan de 4MIJL van Groningen en dit jaar is het goede doel het Jeugd Sportfonds, kinderen uit minder bedeelde gezinnen toch de kans geven om te kunnen sporten. Mooi doel. Wellicht volgend jaar, de 30e editie, als goed doel STOP DIABETES!?

Vanaf mei hebben Marleen en ik al heel wat hardloop kilometers afgelegd. We zijn zelfs op ‘hoogte’ stage geweest aan de Franse Bretonse kust zodat we ook de ‘vervelende’ laatste 2 km van het parcours moeiteloos kunnen trotseren. De komende week gaan we nog 2x trainen en dan moet het zondag gaan gebeuren.
We hebben inmiddels de startnummers met chip per post binnen gekregen. Marleen heeft startnummer 17062 en strat om 14:30 en ik heb startnummer 16371 en start 5 minuten eerder om 14:30 uur. Dit betekent dat we nagenoeg tegelijk over de finish komen, want als basketbalster heeft Marleen een hele goede conditie. Mijn conditie is prima, maar de snelheid heeft zich aangepast aan de leeftijd!
Minpuntje is wel dat we ons tegelijkertijd hebben ingeschreven, maar dat de startnummers ver uit elkaar liggen en dat is natuurlijk wel een beetje jammer.

Voor mijzelf hoop ik op een goede 4MIJL, want daarvoor heb ik ook getraind. Wat dat betreft ben ik goed voorbereid en ik wil proberen de tijd van 2014, 37:15 over 6,437 km, te evenaren of zelfs iets te verbeteren.
Komende zondag niet te laat uit bed, goed eten, bloedsuikers in de gaten houden en eventueel bijstellen en anderhalf uur voor de start de TBD van de insulinepomp instellen op, ik denk, 30%. Als dan ook nog het zonnetje meewerkt gaat het een fantastische dag worden!

Een verslag van deze dag zal ik dan z.s.m. op de website zetten. Via Twitter (@diabetesensport) kun je me volgen.

Als laatste nog even een leuke spreuk :

MET DIABETES NIET SPORTEN? GA TOCH FIETSEN!

Sport & Bewegen agp2

4MIJL

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.