Boek ‘Mama heeft Diabetes’ beste Diabetesidee 2017

Begin 2017 organiseerde het Diabetes Fonds ‘Het Beste Diabetesidee’. Hier gevraagd om ideeën die het leven van mensen met diabetes makkelijker moest maken.

Ansje Bootsma en Willeke Mulder trokken samen de stoute schoenen aan en dienden hun plan in voor een informatief boek voor kinderen. Het plan werd beloond met een schenking van het Diabetes Fonds waarmee ze hun boek konden realiseren.
De schrijfsters hebben zelf diabetes type 1. Ze misten een boek dat hun kinderen helpt om de nare dingen rondom diabetes te begrijpen en erover te praten. Zo kwam het idee voor ‘Mama heeft diabetes’ tot stand. Een (voor-)leesboek over de belevenissen van Jasper en Eva, die regelmatig te maken krijgen met de diabetes van hun moeder.

‘Mama heeft diabetes’ vertelt over de belevenissen van Jasper en Eva. Hun school houdt een sponsorloop en Eva bedenkt een goed doel. Het blijft spannend of het idee van Eva het zal winnen. In het boek krijgen de kinderen regelmatig te maken met de diabetes van hun moeder. Tussendoor staan korte en eenvoudige informatieve teksten over de ziekte.

‘Mama heeft diabetes’ is te bestellen via de website mamaheeftdiabetes.nl. Het boek kost € 14,99. Een deel van de opbrengst gaat naar het Diabetes Fonds.
 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.