Insulinepomp Animas verdwijnt uit Nederland!

Animas vibe verdwijnt uit Nederland! Zoals werd aangekondigd in oktober 2017 stapt Animas Corporation uit de insulinepomp-business en wil het bedrijf de productie en verkoop van Animas® Vibe® insulinepompen stopzetten. Op 30 september 2019 is het boek Animas definitief gesloten!
 


 

Eerder al beëindigde Animas de verkoop van insulinepompen in de Verenigde Staten en Canada en nu zullen ook de activiteiten in Europa, Nieuw-Zeeland en Australië worden afgebouwd. Dit uiterst moeilijke besluit is genomen na uitgebreid onderzoek naar alle andere mogelijke opties voor de Animas-onderneming. Medtronic is geselecteerd als voorkeurspartner om de overgangsperiode van het insulineleveringssysteem naadloos te laten verlopen. Er is voor Medtronic gekozen omdat het bedrijf bekend staat om zijn uitstekende patiëntenzorg en -ondersteuning. Medtronic is al meer dan 30 jaar een wereldleider op het gebied van diabetesbehandelingen.

In Nederland gebruiken ongeveer 700 mensen een insulinepomp van Animas. Animas zal gedurende een overgangsperiode klantenservice en garantie aan deze klanten blijven bieden, waaronder het leveren van de benodigdheden die samen met de Animas® Vibe® insulinepompen worden gebruikt. De gebruikers van de Animas insulinepomp kunnen het systeem blijven gebruiken en krijgen hun pomptoebehoren gewoon via hun eigen leverancier. Wanneer er voor een andere pomp gekozen moet worden dan zal er voor een ander systeem gekozen moeten worden.

Zodra 30 september 2019 nadert, moet je voor een andere pomp kiezen. Dit is normaal gesproken om de vier jaar, maar omdat de garantietermijn dan afloopt moet je kiezen voor een andere insulinepomp. Overleg dit met je zorgverlener en overleg welke andere insulinepomp bij jouw past.
Wil je eerder overstappen en je hebt een andere pomp gekozen informeer dan bij de producent van je nieuwe pomp of bij je zorgverzekeraar en bespreek dan de mogelijkheden om vervroegd over te stappen op die pomp.

Eén ding blijft belangrijk en dat is de keuzevrijheid! Animas heeft Medtronic internationaal aangewezen als Partner of Choice, maar dit heeft geen consequenties voor de keuzevrijheid in Nederland. Je mag de pomp kiezen die jij en je zorgverlener het best bij jou vinden passen en je bent op geen enkele wijze verplicht om voor Medtronic te kiezen.

Lees het patienten support van Animas door HIER TE KLIKKEN!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.