De insulinepomp

De insulinepomp! Voor de één een uitkomst voor de ander een ‘gruwel’.

Overstappen naar insulinepomp therapie kan vanuit uzelf komen of kan op medisch advies voorgesteld worden. Komt de overstap vanuit u zelf dan wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor insulinepomp therapie, komt het vanuit uw behandelteam dan zullen zij u uitleggen waarom u zou moeten overstappen op een insulinepomp.
Zit u levenslang vast aan een insulinepomp? Nee, u kunt altijd weer terug vallen op de pen therapie.

Insulinepompen zijn er in diverse soorten; met slang of slangloos, met of zonder CGM, met grote of kleine reservoirs, in de kleuren zwart, grijs, blauw, roze rood en bouwvorm. Insulinepompen worden ook steeds geavanceerder zonder het bedieningsgemak te beïnvloeden. Het bedieningsgemak is essentieel voor pompgebruikers en verschilt per fabrikant.
Is het bedienen van een insulinepomp moeilijk? Nee, dit heb je zo onder de knie. De belangrijkste instellingen worden éénmalig ingevoerd in samenspraak met de behandelaar en voor de rest wijzigt het vanzelf. Schrik niet van de dikke gebruiksaanwijzingen die geleverd worden bij de insulinepompen meer dan de helft lees je niet.

Is het kiezen van een insulinepomp moeilijk? Ja, de keuze mogelijkheden zijn groot en is over het algemeen erg persoonlijk. Insulinepompen kennen naast de voordelen zeker ook nadelen. Alle insulinepompen doen wat ze moeten doen, u een beter diabetes leven geven, maar u maakt zelf de keuze welke insulinepomp u gaat gebruiken!
Via de volgende pagina’s neem ik u mee op reis door de wondere wereld van de insulinepomp en als u de reis heeft volbracht dan weet u in grote lijnen de ins- en outs van insulinepompen. Ervaring leert wel dat er veel in de praktijk geleerd wordt.

Ik wens u veel succes met het maken van een keuze.

Geert Spaan

( Aan de onderzijde van elke pagina kunt u doorklikken naar de volgende pagina of kunt u een pagina terug. )

 

 

 Volgende

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.