De informatie

In de voorgaande pagina’s heb ik u meegenomen door de wereld van de insulinepomptherapie. Ik hoop dat deze informatie heeft bijgedragen aan uw keuze wel/niet over te stappen naar een insulinepomp.
Veel wat u heeft gelezen komt uit eigen ervaringen, heb ik gebruik gemaakt van internet en het lezen van boeken en tijdschriften. Wanneer u insulinepomp intypt bij Google dan levert dat al gauw een paar 100 hits op waar het woordje insulinepomp in voorkomt. Ik heb voor u een selectie gemaakt met websites waar u informatie vindt, waar u ervaringen kunt lezen en waar u antwoorden op uw vragen krijgt. Via Twitter / Facebook kunt u ook informatie, ervaringen, vragen en antwoorden vinden/krijgen.

 

 

 

Boeken :

De meest gestelde vragen over insulinepomptherapie :  Door R.P.L.M. Hoogma, H. van der Heyde ; 1e druk ; 2009 ; ISBN/EAN 9789031355082 ; Prijs €12,95. Boek is te bestellen bij BSL shop, KLIK HIER

Het leven van Sam de K, Brugklasser en diabeet :  Door m. Slegers ; 1e druk ; 2011 ; ISBN/EAN 9789031386833 ; Prijs €17,50. Boek is te bestellen bij BSL shop, KLIK HIER

De meest gestelde vragen over insulinepomptherapie bij (jonge) kinderen :  Door Dick Mul ; 1e druk ; ISBN/EAN  9789031378777 ; Prijs €15,95. Boek is te bestellen bij studieboekencentrale, KLIK HIER

 

 

 

Tijdschriften :

Diabetes & Leven :  Een tijdschrift met allerlei informatie, ervaringen, nieuws en tips op het gebied van diabetes. Diabetes & Leven verschijnt 8x per jaar en een jaar abonnement kost €24,50.

DIABC : Een tijdschrift van Diabetesvereniging Nederland (DVN) met allerlei informatie, ervaringen, nieuws en tips op het gebied van diabetes. DIABC verschijnt 9x per jaar en krijgt u bij een lidmaatschap van de DVN. Het lidmaatschap kost €49,90 per jaar.

Diactueel : Deze digitale uitgave van het tijdschrift Diactueel is geheel besteed aan de insulinetherapie. Klik op Diactueel om de insulinepomp special te bekijken. Diactueel is een uitgave van Mediq Direct Diabetes en kan gedownload en bekeken worden.

 

 

 

Websites :
Fabrikanten :

www.accu-chek.nl : Website van de Accu-Chek insulinepompen.

www.medtronic.nl : Website van Medtronic  insulinepompen met / zonder CGM sensor.

www.mylife-diabetescare.nl : Website van Mylife over de OmniPod insulinepomp.

www.animaseurope.eu : Website van Animas over de Animas insulinepompen met / zonder CGM sensor.

 

Diabetesverenigingen :

www.diabetesfonds.nl : Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes, een gezond leven zonder dagelijkse zorgen. Dit wordt gedaan via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting.

www.dvn.nl : Website van de Diabetesvereniging Nederland. Diabetesvereniging Nederland behartigt de belangen van mensen met diabetes. De mogelijkheid bestaat om lid te worden van deze vereniging.

 

Algemene informatie :

www.pompnet.nl : Dé website voor alles op het gebied van insulinepompen. Hier vindt u heel veel informatie, ervaringen, vragen en antwoorden over insulinepompen. Zowel voor volwassenen als kinderen.

www.mediqdirectdiabetes.nl : Website van Mediq met een rubriek ‘Pompgebruik’. Deze rubriek is voor mensen met diabetes die meer willen weten over pomptherapie.

www.irunoninsulin.nl : Website van Marco Smits die in december 2013 overgestapt is van de pen- naar de pomptherapie. Zijn ervaringen houdt Marco bij via zijn Blog.

 

Forum :

www.forumoverdiabetes.nl : Dit forum is de ontmoetingsplek voor iedereen met diabetes of degene die er mee maken heeft / krijgt. Het forum bestaat uit vele verschillende boards waar met elkaar ervaringen en vragen gedeeld kunnen worden. Om mee te kunnen praten/discuseren dient u zich éénmalig gratis te registreren.

 

Pompaccessoires :

www.pomptasjes.nl : Website van Astrid Jansen waar een groot scala aan insulinepomptasjes verkrijgbaar zijn. Standaard of speciale tasjes alles is mogelijk.

www.prikkedief.nl : Website van Marijke Koning. Prikkedief maakt fleurige en bijzondere tasjes voor insulinepennen en pompen.

Verder zijn er tal van websites waar u alles over Diabetes Mellitus te weten kunt komen. Type het woordje ‘Diabetes’ in bij Google en er verschijnen tal van websites w.o. de website van het Diabetesfonds en van de DVN.

 

 

 

Social Media :

 

Veel mensen met diabetes zijn te volgen via Twitter en daar worden ook regelmatig ervaringen uitgewisseld, vragen gesteld en vragen beantwoord.
DiabetesenTeamsport is op zowel Twitter als op Facebook te volgen.

Twitter : @Diabetesensport

Facebook : Like me op Facebook

 

 

Vorige / Volgende

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.