De merken

In Nederland zijn een aantal merken insulinepompen op de markt. De ontwikkelingen op het gebied van insulinepompen staat niet stil. Naast de insulinepompen is de komst van het Continu Glucose Monitoring-systeem (CGM) een positieve ontwikkeling geweest om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes sterk te verbeteren.
Hieronder vindt u korte omschrijvingen van de bekendste insulinepompen welke verkrijgbaar zijn in Nederland. Klik op de link als u meer informatie over het product wilt krijgen.

 

Accu-Chek:

Accu-Chek is een diagnostische divisie van de healthcare onderneming Roche en houdt zich o.a. in Nederland bezig met de diabeteszorg. Accu-Chek heeft een breed scala aan diabeteshulpmiddelen w.o. glucosemeters en insulinepompen.
De Accu-Chek® Aviva Combo is een combinatie van een ‘intelligente’ bloedglucosemeter en een insulinepomp. De Accu-Chek® Aviva Combo biedt de volgende opties:

  • Connectiviteit met de draadloze Bluetooth®-technologie: de bloedglucosemeter functioneert als afstandsbediening voor de insulinepomp.
  • Gesynchroniseerd systeem: interactieve communicatie tussen de insulinepomp en de bloedglucosemeter
  • Geïntegreerd bolusadvies: U kunt uw bolus berekenen en zo de insulineafgifte steeds beter op uw insulinebehoefte afstemmen.
  • Elektronisch dagboek: belangrijke gegevens over de waarde van uw bloedglucose en uw insuline afgifte worden direct opgeslagen en zijn eenvoudig uit te lezen.

 


Accu-Chek en het DexCom G4™ Continu GlucoseMonitoring systeem (CGM) bieden u een uitstekende, flexibele oplossing voor een goede start om uw therapie verder te optimaliseren. De Accu-chek Aviva Combo en de Dexcom G4™ zijn 2 aparte systemen die niet aan elkaar gekoppeld kunnen worden. De insulinepomp om de insuline toe te dienen en de Dexcom om de trends in de gaten te houden.

Meer informatie over de Accu-Chek® Aviva Combo insulinepomp (met sensor) en andere producten vindt op de website van Accu-Chek

 

Animas

BELANGRIJK! De Animas vibe stopt in Nederland. Deze pomp wordt niet meer uitgegeven in Nederland en daarom gaan we hier niet verder op in. Lees HIER het compleet bericht!

De Animas® Vibe™ insulinepomp

 

Medtronic

Medtronic houdt zich al meer dan 25 jaar bezig bij de ontwikkeling van technologieën voor diabetesmanagement. De Paradigm® Veo™ insulinepomp van Medtronic kan worden gecombineerd met een Continue-GlucoseMonitoringsysteem (CGM): een klein draagbaar apparaatje dat 24 uur per dag uw actuele glucoseniveau bewaakt. Daardoor kunt u uw diabetesregulatie verbeteren en het risico op diabetescomplicaties beperken.

De Paradigm® Veo™ insulinepomp is het meest bekend van Medtronic.

 

 

De Paradigm® Veo™ insulinepomp kan gekoppeld worden met het CGM sensor. Wat het CGM systeem kenmerkt is :

  • De Veo glucosesensor bewaakt en registreert uw glucosespiegel 24/7,
  • De Veo biedt mogelijkheden voor het vaststellen van trends zodat u uw leefwijze/behandeling kunt aanpassen
  • De Veo waarschuwt wanneer uw glucosespiegel afwijkt van uw streefwaarden
  • De Veo stopt de insuline toediening bij een te lage glucose waarde*

* Als eerste insulinepomp ter wereld is de Paradigm Veo voorzien van de functie Lage glucose = Stoppen. De insulinetoediening wordt automatisch stopgezet wanneer de glucosespiegel te laag wordt. De CGM wordt (nog) niet door alle zorgverzekeraars vergoed hou hier wel rekening mee.

 

De MiniMed® 640G insulinepomp is het nieuwste systeem van Medtronics. Het is voorzien van technologie, die de basale insulinetoediening nog beter weet na te bootsen en kan helpen om een nog betere glucosecontrole te bereiken. De SmartGuard® Closed Loop technologie bootst de werking van sommige functies van een gezonde alvleesklier na voor geavanceerde bescherming tegen hypo’s. Het systeem waarschuwt u 30 minuten van tevoren en stopt automatisch de toediening van insuline. Zodra de glucosewaarden zich herstellen, zal SmartGuard automatisch de toediening van insuline hervatten. De MiniMed 640G is eigenlijk de Pardigm Veo in een moderner jasje met verbeterde functies.

 

Eind 2018 wordt de Minimed 670G insulinepomp geïntroduceerd. Deze pomp is het eerste ‘Hybride Closed Loop systeem’, waarbij de basaalstand automatisch wordt aangepast op basis van de bloedglucosewaarden die via een CGM zijn verkregen. Hiermee komen we een stap dichterbij een volledige kunstmatige alvleesklier.
De pomp en CGM sensor kunnen aan de hand van gemeten waardes zelf bepalen wanneer er meer of minder insuline nodig is. Hiermee zijn en hypo’s en hypers verleden tijd. Deze pomp grijpt zelf in in de basale insuline toediening. Hiermee wordt getracht het onstuimige diabetesleven aanzienlijk te verbeteren.
Omdat mijn pomp contract in oktober 2018 afloopt zal ik overgaan naar de 670G. Dit betekent wel een andere benadering van denken. Nu wordt de bolus bepaald door het aantal koolhydraten (en inspanning), maar nu wordt ook de basale toediening er door bepaald. De komende periode ga ik me goed inlezen wat deze pomp kan en hoe ermee om te gaan. Mijn ervaringen zal ik zeker hier gaan plaatsen.

 

Meer informatie over de Paradigm® Veo™ insulinepomp (met sensor) vindt u op de website van Medtronic.

 

Mylife OmniPod

De Mylife OmniPod is een nieuwe vorm van insulinetherapie en het is de eerste insulinepatchpomp. Het systeem bestaat maar uit slechts twee onderdelen: de Pod en de Personal Diabetes Manager (PDM). Het hart van het systeem is de kleine, compacte Pod: een insulinereservoir, flexibele canule en pomp in één. Deze wordt direct op de huid geplakt en infuussets zijn niet nodig. De Pod wordt draadloos aangestuurd via de PDM, die tegelijkertijd dient als bloedglucosemeter.

 

 

Meer informatie over de OmniPod vindt u op de website van Mylife

 

 Vorige / Volgende

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.