De ontwikkeling

Als je eens rond neust in de wondere wereld van de insulinepompen dan blijkt ook hier een ware technische ontwikkeling gaande te zijn. Ik als techneut houdt wel van nieuwe snufjes, maar kan me ook voorstellen dat er (veel) pomp gebruikers zijn die al die vernieuwingen niet hoeven. 1 ding is en blijft zeer belangrijk en dat is de BETROUWBAARHEID!

Ik, als gebruiker van de Accu-Chek Combo pomp, ben eens wat op het internet rond gaan snuffelen en dan kom ik tot de conclusie dat de huidige Accu-Chek Combo pomp in de afgelopen 4 jaar geen technische ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hoeft ook niet want waarom iets veranderen als het goed en betrouwbaar is. Maar vergis je niet, want mensen met diabetes worden steeds jonger en zij willen niet met een oubollig apparaat over straat lopen. Zeker niet in deze tijd van smartphones, ipad, iphones en 3D TV’s. Je moet als fabrikant juist meegaan anders mis je de boot en om die achterstand dan weer in te halen dat duurt jaren. Eén ding moet ik echt nageven de Accu-Chek Combo pomp is zeer betrouwbaar en de service bij Accu-Chek is geweldig. Dit zijn wel 2 punten die zwaar mee wegen in het kiezen van een insulinepomp.

Toch wil ik u de nieuwste ontwikkeling op insulinepomp techniek niet onthouden. Ik heb een korte omschrijving en een plaatje van de insulinepomp onder elkaar gezet. Ik eindig met een link naar de betreffende website voor meer informatie.

 

  • Cellnovo

De grootste verrassing die ik tegenkwam was de gloednieuwe insulinepomp van Cellnovo. Een combinatie van de populaire mobiel technologie met geavanceerde medische systemen maken de Cellnovo tot een hightech Diabetes Management Systeem. De pomp heeft een draadloze verbinding met een handheld Touch screen met ingebouwde bloedglucose meter. De pomp is oplaadbaar, waterdicht en kan direct op de huid geplaatst worden of gekoppeld worden met een slangetje. De handset lijkt veel op een Iphone, heeft een kleuren Touch screen en een mobile data connectie. De dataoverdracht gaat naar een persoonlijke website die overal op de wereld uit te lezen is. Dit is nu wat ze noemen ‘meegaan met de tijd’.

Jammer dat er nog geen CGM sensor op aangesloten kan worden, maar dat is m.i. een kwestie van tijd. Deze pomp komt medio 2014 op de Nederlandse markt. Ik ben erg benieuwd hoe dit systeem ontvangen wordt in ons land.

 

 

Meer informatie over dit systeem is te vinden op www.cellnovo.com. Let op, dit is een engelstalige website!

 

  • JewelPump

De 2e is de Debiotech Jewel Pump, een nieuwe Android patch-insulinepomp. Deze pomp van Zwitserse makelaarij en is (nog) niet op de Europese markt te verkrijgen, maar er wordt hard gewerkt aan het verkrijgen van een CE keurmerk. Wanneer deze pomp op de Nederlandse markt komt is nog niet duidelijk.

De pomp komt direct op het lichaam en heeft een reservoir voor 500U insuline genoeg voor 7 dagen en weegt 25g. De pomp is waterdicht en kan tijdens de watersport gewoon blijven zitten. De communicatie is draadloos met een JewelCOMTM PDA-phone. Deze smartphone heeft een ingebouwde bloedglucose meter en boluscalculator. Er is een uitvoering voor T1 en een uitvoering voor T2 diabeten. Gegevens zijn uit te lezen met behulp van de JewelCLOUDTM technologie via G3 en GPRS netwerken.  De pomp heeft (nog) geen mogelijkheid voor een CGM sensor, maar net als bij de Cellnovo is dit een kwestie van tijd.

 

 

 

Informatie over deze pomp is te vinden op www.Debiotech.com. Let op, dit is een engelstalige website!

 

  •  Animas Vibe

De 3e is de De Animas® Vibe™ insulinepomp met CGM-systeem. Dit is een pomp die de nieuwste Dexcom G4™ detectietechnologie combineert met de Animas-pomp. Eén van de voordelen is dat deze pomp waterdicht is en dat is wel handig wanneer je op het water actief bent. Een pomp met een kleurenscherm die het gedrag van de bloedsuikerwaarden duidelijk weergeeft. Deze pomp is qua techniek (nog) niet zover als beide bovenstaande pompen, maar ziet er met de vormgeving en een kleurenscherm al goed uit. Deze pomp is al wel op de Nederlandse markt.

 

 

 

Pluspunt is de duidelijke Nederlandstalige website met alle informatie over de Animas® Vibe™ insulinepomp met CGM-systeem. www.animaseurope.eu/nl/animas-vibe-and-cgm-system

 

 

Vorige

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.