26e 4MIJL van Groningen

Datum:  9 oktober 2012

Waar:  Haren, Groningen

Gebeurtenis:  26e 4MIJL van Groningen

 

Op 9 oktober 2012 heb ik de 4MIJL van Groningen voor de 4e keer gelopen. De 4MIJL van Groningen is een hardloop evenement welke al voor de 26e keer wordt georganisserd en aan dit evenement doen zo’n 20.000 lopers mee waarvan zo’n 200 in wedstrijd verband. Het parkoer is 6437m lang en start in Haren en finisht in het centrum van de stad Groningen. Het gemene van dit parkoer is dat het vanaf Haren tot aan de finish vals plat omhoog gaat, er op 1 km van de finish nog een viaduct genomen moet worden en de laatste 400m, door de Herestraat, behoorlijk stijgt.

Omdat ik afgelopen jaar me voornamelijk heb voorbereid op de beklimming van de Alpe d’Huez is de voorbereiding op de 4MIJL nihil geweest. Zeg maar gerust NUL. Dat heb ik geweten, want wat had ik een spierpijn de dag erna. Toch was de tijd van 37:47 voor mij een prima tijd.

De dag zelf begon om 8:30uur. Eerst controleren en daarna een ontbijtje met een bakje koffie. Ik gebruik bij het hardlopen een buideltasje die ik op de rug onder het shirt heb zitten. Hier heb ik inzitten: Dextro tabletten, bloedsuikermeter en een Liga koek o.i.d. Voor het middageten neem ik 4 boterhammen, een pakje drinken + een banaan mee. Als dit klaar is dan ga ik me aankleden en doe de hardloopkleding,  trainingspak en de hardloopschoenen aan en neem nog een bakje koffie. Als je op tijd opstaat dan ben je mooi op tijd en heb je geen gestress en beïnvloed dat ook niet je bloedsuikers. Bij de eerste keer dat ik mee deed was het allemaal nieuw en spannend wat weer invloed had op de bloedsuikers. Nu heb ik dat niet meer en ga me lekker relaxed voorbereiden.

De start op 9 oktober stond gepland om 13:58uur en sloten de kledingwagens om 13:00uur. In de 4 jaar dat wij als bedrijf nu mee doen hebben we 1 ding geleerd en dat is ‘Op Tijd Komen’. We gingen dan ook om 11:15uur richting Groningen en om 12:20uur waren we in Haren. Daar heb ik een bloedsuiker gemeten, de hoeveelheid koolhydraten ingevoerd en gebolust en heb gegeten en gedronken. Daarna mijn trainingspak ingeleverd bij de kledingwagen en een poncho aangedaan om warm te blijven. Om 13:30uur nog even gekeken bij de start van de wedstrijdlopers en daarna als bedrijf naar ons startvak gelopen. Hier heb ik de eerste bloedsuiker gemeten. De bsw was 5,6 mmol/l en dit is mooi, maar te laag voor deze inspanning. De banaan opgegeten + een paar Dextro tabletten. Vlak voor de start nogmaals gemeten en nu was deze 5,4. Ik heb een paar Dextro tabletten genomen en de keuze gemaakt om de pomp geheel af te koppelen.

Na de start ben ik in een lekker tempootje naar de ‘waterplaats’ gelopen welke halverwege het parkoers is. Hier heb ik een beker water gepakt en ging even van het parkoers. Hier heb ik een bsw gemeten, 3,6mmol/l. De meegenomen Dextro tabletten genomen. Even wachten en weer verder. Om 14:35 passeerde ik de finish op de Vismarkt in Groningen en was kapot. Na de finish heb ik de medaille en een sportdrank in ontvangst genomen en daarna de rest opgezocht. Toen een bloedsuiker geprikt en deze was 5,8mmol/l. Maar de spieren begonnen al aardig te protesteren en daar heb ik 2 dagen last van gehad. De bloedsuikers ben ik blijven controleren tot ik op bed ging en deze waren best wel goed. Het was weer een leuk en enerverend sportdagje en ben volgend jaar weer van de partij.

Uitslagen van mij tot nu toe gelopen:

2009:    36:53

2010:    38:20

2011:    38:40

2012:    37:47

 

Op naar de 27e, en mijn 5e, editie van de 4MIJL van Groningen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.