Mountainbike

Datum:  11 juli 2013

Waar:  Frankrijk, Midi Pyreneeën

Gebeurtenis:  Mountainbike tocht omgeving st Antonin-Noble-Val

Op donderdag 11 juli heb ik rond st. Antonin-Noble-Val een mountainbiketocht gemaakt van 20km. Omdat het deze dag warm kon worden ben ik om 9:45 vertrokken. Rekening houdend met deze warmte en de nog te leveren inspanning heb ik wat voorzichtiger gebolust bij het ontbijt. Bidons gevuld met doodgewone ranja, goed tegen de dorst en koolhydraatrijk. Ik ben vertrokken met een bloedsuikerwaarde van 13,9. Ik had de pomp op 50% gezet over een tijd van 2,5 uur. Via hele mooie bospadden en singletracks na ca. 45 min. voor de eerste keer een bsw. gecontroleerd en deze was 10,7.

Daarna nog een uur te hebben gekoerst over bospaden, rotspaden, losse keien en diverse wegspringende dieren te zijn tegenkomen was ik rond 12:00uur weer op de camping. Bsw was 7,7. De rest van de dag bleven de waarden goed.

 

* bsw in mijn verslagen staat voor bloedsuikerwaarde en TBD staat voor Tijdelijke Basale Dosering

 

 

Datum:  13 juli 2013

Waar:  Frankrijk, Midi Pyreneeën

Gebeurtenis:  Mountainbike avondtocht met Stam-Outdoor

Zaterdagavond 13 juli heb ik meegedaan met een mountainbike avondtocht uitgezet door Stam-outdoor. Dit was voor mij de eerste keer en ik geef eerlijk toe dat ik ietwat gespannen was. De rit stond gepland om 22:00uur, maar i.v.m. uitleg en voorbereiding was dit vervroegd naar 21:30uur.

‘s Avonds gewoon de standaard procedure gevolgd met het avondeten. Om 21:00uur een bsw gemeten en die bedroeg 6,1 en dat was te laag. Ik heb een snelle Jelle opgegeten en om 21:25 was de bsw gestegen tot 8,9 en voor mij acceptabel. De TBD op de pomp op 50% gezet over een tijd van 2,5uur.

Om 21:30 bij de tent van Stam-outdoor gemeld en vandaar gingen we op pad met Robert, Serona & Nicky van Stam-Outdoor en Marius en ik als campinggast. Ik had de mensen van Stam al ingelicht m.b.t. mij diabetes en heb ik uitgelegd wat te doen bij een calamiteit. Ook hadden we afgesproken om onderweg even te stoppen voor een bsw meting.

Na het installeren van het lampje op de helm en de uitleg over de route gingen we op weg. Als warming-up en het wennen aan het in het donker rijden deden we eerst een rondje camping. Dit was wel even wennen want je kunt niet ver vooruit kijken. Met het lampje is het zicht beperkt tot ca. 5m.

Vanaf de camping reden we rechts het bos in. Serona voorop, Marius als 2e, ik als 3e, Robert als 4e en Nicky sloot de rij. In het donker goed afstand houden tot je voorganger en goed geconcentreerd blijven fietsen. Met Robert voorop hadden we goed het tempo erin en na een aantal km. mocht Marius op kop rijden. De route bestond uit veel singletracks met afdalingen en paden met losse gesteente waardoor concentratie verreist was. Ongeveer op de helft hielden we even pauze en kon ik een bsw prikken. Deze bedroeg 5,0. Na een flinke teug koolhydraatrijke ranja gingen we verder met de 2e deel van de route. Tot nu toe ging het bij mij heerlijk en was ook al goed gewend aan het rijden met een lampje. Ook het feit dat we allemaal ervaren mountainbikers waren droeg mee aan het strakke tempo.

In het 2e gedeelte mocht ik voorop en dat was mooi. Voordeel; eigen tempo en geen voorganger, Nadeel; weg bepalen met beperkt zicht, moeilijk inschatten of het parkoers daalt of stijgt. In het 2e deel was het parkoers voorzien van wat technische delen, maar al met al was het parkoers prima te berijden. Als afsluiting van deze enerverende avondtocht nog een sprint naar de camping en hierbij alles er nog even uitpersen.

Terug op de camping samen een korte evaluatie gehouden. Samenvattend: Parkoers was prima zo en moet niet moeilijker i.v.m. eventuele valpartijen, eerst wel wennen aan het rijden in het donker, voorop rijden is prima te doen en ga dit zeker nog een keer doen. Wel is het te hopen dat er de volgende keer wat meer fietsers meegaan. Ik vond het in ieders geval een hele leuke ervaring en heb mijn waardering uitgesproken aan beide mee fietsende meiden, Serona en Nicky, die het strakke tempo ook bij moesten benen.

Terug bij de tent bsw gemeten en deze was 5,5. ‘s Nachts eruit voor het meten van een bsw en deze was behoorlijk opgelopen naar 20,4. Een bolus van 8EH toegediend en de volgende ochtend was de bsw keurig gedaald naar 8,3.

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.