Run van Tolbert 2014

Zaterdag 27 september jl heb ik deel genomen aan de Run van Tolbert. Deze hardloopwedstrijd werd gehouden in mijn eigen dorp en waarvan de opbrengst ten goede komt aan KiKa, Kinderen Kankervrij. De afstanden die afgelegd konden worden waren 7km, 14km of 21km. Eén rondje was 7km lang. Ik heb de Run van Tolbert gelopen in mijn “IK SPORT EN IK HEB…  DIABETES” sportkleding en in deze kleding val ik wel op. Dit is ook de bedoeling, want ik wil sport & bewegen met Diabetes meer onder de aandacht brengen.

Mooi voorbeeld is dat ik na de Run met een niet diabeet aan de praat kwam en die kon niet geloven dat je met diabetes überhaupt kon sporten, “want als je toch diabetes hebt dan kun je toch zeker niet sporten?”. Ik heb geantwoord dat ik als diabeet zijnde bijna alles kan doen wat een ‘normaal’mens ook kan doen, maar dat ik me anders moet voorbereiden dan een ‘normaal’ persoon. Tja, er is nog een lange weg te gaan!

 

De Run van Tolbert

Een week of 7 geleden ben ik begonnen met de voorbereiding op de 4Mijl van Groningen en de Run van Tolbert past mooi in het voorbereidingsschema. De 4Mijl van vorig jaar is niet gegaan zoals ik graag had gewild en hetgeen me vorig jaar is overkomen wil ik dit jaar voorkomen, Lees hier het VERSLAG van de 27e 4MIJL van Groningen.

De start van de Run van Tolbert stond geprogrammeerd om 14:00. Ik heb ‘s morgens lekker rustig aan gedaan waar ik normaal gesproken een voetbalwedstrijd fluit, maar dit had ik nu aan een ander over gelaten. Ik ben de wedstrijd van mijn jongste zoon wezen kijken. Om 12:00 gegeten en daarna de pomp op 40% gezet. Mijn dochter naar basketbal gebracht en om 13:30 ben ik naar de Rodenburghal in Leek gereden. Na me gemeld te hebben kreeg ik het magische startnummer 66 uitgereikt. Daarna heb ik me verder voorbereid, bloedsuiker geprikt (12.3) en ben naar de start gelopen. Daar nog met diverse dorpsgenoten gesproken en om 14:00 werd het startschot gegeven. Zo’n 135 hardlopers zetten zich in beweging en ik begon aan mijn 7km loop.

De route voerde door het dorp Tolbert, door een stukje natuur, via een weiland, langs de A7, langs het industriepark, een lange rechte weg richting Leek en zo terug naar de finish. Tijdens de loop heb ik de pomp afgekoppeld, draag ik een gordel met een tablet Dextro en een fles met zelfgemaakte energiedrank (1/3 Ranja, 2/3 water en een snufje zout) en de Dexcom G4 controller draag ik op de arm in een ipod houder (Action €2,50). Van beiden heb ik tijdens de loop totaal geen last en is ideaal. Tot 5km ging het vrij goed daarna werd het geleidelijk wat moeilijker, maar ben in een iets langzamer tempo doorgelopen naar de finish. Ook het deel door het weiland was voor mij uitkijken en hier ben ik rustig en geconcetreerd door blijven lopen. In de laatste 500m werd ik door bekenden naar de finish geschreeuwd en vond ik nog ergens wat reserve voor een kleine versnelling. De eindtijd lag rond de 42 minuten en daar was ik zeer tevreden mee. Ook ging alarm van de Dexcom sensor tijdens het lopen en dat geeft mij veel vertrouwen voor 12 oktober.

De toeschouwers (zeg maar dorpsgenoten) hebben vanaf zaterdag kennis gemaakt met ‘Sport & Bewegen met Diabetes’ en daar is het mij om te doen. De tijd is leuk, maar voor mij bijzaak. Dat het lopen in mijn ontworpen sportkleding opvalt kan ik zien aan bezoekers aantallen van mijn website, want deze is in de maanden augustus en september explosief gestegen. Dit is voor mij de grootste overwinning.

En .. We’re Still Going On. Het kan dus zomaar zijn dat je mij treft bij een of andere evenement. Het eerst volgend evenement is op 12 oktober de 4MIJL van Groningen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.