Keeperstraining

Sinds september 2014 geef ik de jeugdkeepers van vv TLC training. Dit heb ik opgepakt omdat we bij de club vonden dat de keepers een ondergeschoven kindje was. Om je als voetballer te verbeteren worden voetbalscholen uit de grond gestampt terwijl er voor de keepers weinig mogelijkheden zijn om zich te verbeteren.
In mijn jeugdjaren, toen nog diabetesvrij, heb ik een aantal jaren op niveau gekeept. In die periodes heb ik via keeperstrainingen van o.a. een prof keeper het keepersvak geleerd en probeer ik nu over te brengen op de jeugd.

Ik fungeer als hoofdtrainer en heb nog 4 ex-keepers weten te strikken bij de club. Van deze 4 traint 1 keeperstrainer de jongste keepers en de overige 4 keepertrainers trainen de E, D, C, B en A keepers. In totaal trainen we 16 keepers.
Ik heb de keepers in 2 groepen verdeeld zodat ze meer aandacht kunnen krijgen. Van 18:30 tot 19:30 trainen de E en D keepers (7) en van 19:30 tot 20:30 trainen de C, B en A keepers (6). 3 E keepers trainen op de dinsdag.
In de trainingen komen alle facetten voor van het keepen. We beginnen met een warming-up van 10 minuten, dan heb ik een oefening voor het duiken, een oefening voor conditie en snelheid, een oefening voor de doel- en uittrap en een oefening voor sprongkracht. Deze oefeningen zijn elke week anders. De keepers vinden het heel leuk en gevarieerd en dat is elke week terug te zien in de opkomst.

In 2014 zijn we begonnen met een groep van 3 keepers die binnen een maand was uitgegroeid naar een groep van 13 keepers. Dit is puur gekomen door de trainingen die ik maak en die niet ongemerkt bleven bij de andere keepers bij vv TLC.
In de 3,5 maand hebben we de keepers beter leren kennen en hebben we keepers getraind op o.a. de duiktechniek, reactie en de doeltrap. In oktober kon geen van de 13 keepers een doeltrap nemen en dat hebben we gelijk aangepakt. Door hier veel op te trainen en door de traptechniek te verbeteren kunnen alle keepers nu de bal nu richting de middellijn krijgen.

We gaan na de winterstop de keepers klaarstomen voor het nieuwe seizoen. Het doel is om van de 16 keepers er 6 klaar te maken voor een 1e of 2e team, 6 keepers te verbeteren op diverse vlakken en de overige keepers dusdanig te trainen dat zij met plezier zullen blijven keepen.
De groep wordt daarom ook gesplitst in 2 groepen. We maken een groep met de meer gemotiveerde keepers en een groep met keepers die het leuk vinden om op doel te staan, maar geen drang hebben om in een 1e of 2e team te keepen. De trainingen worden hier ook op aangepast.
De groep met de betere keepers ga ik de komende 4 maanden uitdagen met zwaardere oefenstof. Nieuw is de oefening met de driekante bal. Deze heb ik in Duitsland gekocht en hiermee kan de reactievermogen van de keepers verbetert worden. Verder gaan we veel 1 op 1 acties trainen en de technische kanten verbeteren.

Zoals u kunt lezen beloofd het weer een hele leuke uitdaging te worden.

 

Uhlsport Reflex ball

NIEUW! de Reflex Ball om de reactievermogen van keepers te trainen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.