Diabetesorganisaties in Nederland

In Nederland zijn een aantal organisaties actief op het gebied van diabetes. Maar wie zijn deze organisaties en, wellicht het belangrijkste, wat doen deze organisaties. Hieronder vindt u, op alfabetische volgorde, een overzicht van de organisaties in Nederland met een korte omschrijving. Bij elke organisatie treft u het logo aan en door hier op te klikken wordt u naar de website van de betreffende organisatie gestuurd.

 

BasvdGoor FoundationDiabetes Fonds NederlandDiabetes Vereniging NederlandJuvenile Diabetes Research FoundationNederlandse Diabetes FederatieStichting DONSugar Kids ClubZorgeloos met diabetes naar school
De Bas van der Goor Foundation, houdt zich bezig met de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. Door evenementen te organiseren door het hele land kunnen mensen met diabetes daaraan deelnemen. Eén keer per jaar wordt er een challenge georganiseerd waarbij de grenzen verlegd worden bij mensen met diabetes.
Dit sluit perfect aan op hetgeen Diabetes en Teamsport ook voor staat namelijk sporten/bewegen met Diabetes!

 

Logo BVDGF

Klik op het logo om de website van BvdGF te bezoeken

Het Diabetes Fonds Nederland werkt aan genezing van diabetes. Het DFN betaalt belangrijk onderzoek naar genezing, en brengt de nieuwste inzichten naar buiten. Ook zet het DFN zich in voor een systeem dat behandeling op maat mogelijk maakt. DFN zet zich in voor onderzoek bij zowel Diabetes Type 1 als Type 2.

 

Logo Diabetes Fonds Nederland Nieuw

Klik op het logo om de website van DFN te bezoeken

 

Diabetes Vereniging Nederland behartigt de belangen van alle mensen met diabetes in hun strijd voor goede zorg en een comfortabel leven. Ieder mens is uniek en heeft een andere zorgbehoefte. Hier maakt DVN zich sterk voor. Onder het motto ‘voluit leven met diabetes’ is DVN betrokken, strijdbaar en ondernemend.

 

Logo DVN

Klik op het logo om de website van DVN te bezoeken

 

Juvenile Diabetes Research Foundation is een organisatie met een missie: Type 1 Diabetes de wereld uit helpen. Van Type één naar Type géén! JDRF is de enige organisatie in de wereld met een daadkrachtig en realistisch plan voor nieuwe behandelmethoden die het leven van mensen met T1D structureel verbeteren en uiteindelijk voor een wereld zonder T1D.

Logo JDRF Nederland

Klik op het logo om de website van JDRF te bezoeken

De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) is de koepel die mensen met diabetes, zorgverleners en onderzoekers verenigt. De federatie telt negen lidorganisaties. De NDF zet zich in voor een betere kwaliteit van zorg en leven voor mensen met (pre-)diabetes en treedt op als vertegenwoordiger en woordvoerder van het diabetesveld tegenover de overheid, de media en tal van partijen in de zorgsector en daarbuiten.

 

Logo NDF

Klik op het logo om de website van NDF te bezoeken

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland zet zich in voor een toekomst zonder diabetes door het financieren van fundamenteel onderzoek naar een genezing van diabetes. De onderzoeksprojecten die de stichting steunt, worden uitgevoerd door toponderzoekers in gerenommeerde laboratoria wereldwijd. Ons streven? De volgende generatie en misschien zelfs wel deze generatie verlossen van deze slopende ziekte. missie : STOP DIABETES!

 

Logo Stichting Don

Klik op het logo om de website van Stichting DON te bezoeken

 

De Sugar Kids Club is speciaal door Diabetesvereniging Nederland (DVN) opgericht en is bestemd voor kinderen met diabetes van 6 tot 16 jaar. Kinderen kunnen hier ervaren hoe hun leeftijdsgenoten met diabetes omgaan in het dagelijks leven. Kinderen kunnen in contact komen met mascotte Sam en hem allerlei vragen stellen. De SugarKids website is voor alle kinderen vrij toegankelijk.

Logo SugarKids

Klik op het logo om de website van de Sugar Kids Club te bezoeken

 

‘Zorgeloos met diabetes naar school’ zet zich in voor schoolgaande kinderen met diabetes. Het doel van ‘Zorgeloos met diabetes naar school’ is om een goede diabeteszorg op scholen te realiseren. Er zijn inmiddels al mooie stappen gemaakt, maar om goede zorg voor kinderen met diabetes in onderwijstijd te krijgen zal ‘Zorgeloos met diabetes naar school’ in gesprek blijven met de ministeries, de onderwijsbonden, de PO-Raad en de zorgverzekeraars.

Logo Zorgeloos met diabetes naar school

Klik op het logo om de Facebook pagina van Zorgeloos met diabetes naar school te bezoeken

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.